Po ostatniej udanej sałatce pieczarkowej siostry Anastazji postanowiłam wypróbować kolejny jej przepis. Wydaje mi się, że jeszcze bardzie udany. Sałatka pieczarkowa z dodatkiem jabłka i papryki to rewelacyjne połączenie smaków. Jest lekka i orzeźwiająca. Idealna jako drugie śniadanie do pracy. Polecam!
SKŁADNIKI:
- 1 czerwona cebula
- 4 jajka
- 2 ogórki kiszone
- 1 papryka czerwona
- 2 średniej wielkości jabłka
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Źródło: "Sałatki i surówki siostry Anastrazji" + moje zmiany
1.Pieczarki umyć i ugotować w posolonej wodzie.z dodatkiem soku z cytryny, a następnie pokroić w plastry. Paprykę i ogórki pokroić w większą kostkę, cebulę w piórka, a obrane jabłka w plasterki.
2. Jajka ugotować i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz