Dzisiaj przedstawiam Wam bardzo fajną przekąskę typu finger food. Miseczki z ogórków są bardzo łatwe w przygotowaniu. Wypełniłam je pastą jajeczną i ozdobiłam kukurydzą oraz szczypiorkiem. Można oczywiście nadziać je dowolnym ulubionym farszem. Ładnie prezentują się na stole i szybko znikają:)
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1/2 puszki kukurydzy
- szczypiorek
- sól, pieprz
1. Ogórek obieramy ze skórki. Kroimy na około 3-4 centymetrowe kawałki. W każdym wycinamy środek ostrym i wąskim nożem, tak aby nie naruszyć dna.
2. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w bardzo drobną kostkę. Łączymy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Przygotowaną pastą nadziewamy ogórki za pomocą szprycy. Na górze układamy kukurydzę oraz pokrojony na małe kawałki szczypiorek.
pięknie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńale to sliczne! jak misternie ulozone!! super!!!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na przekąske na imprezę :)
OdpowiedzUsuńo wow jak to super wygląda. Idealne na "staną" imprezkę. Wykorzystam z pewnością
OdpowiedzUsuńOryginalny pomysł:)
OdpowiedzUsuń