poniedziałek, 21 maja 2012

Zielony ogórek z pastą jajeczną, kukurydzą i szczypiorkiem

      Dzisiaj przedstawiam Wam bardzo fajną przekąskę typu finger food. Miseczki z ogórków są bardzo łatwe w przygotowaniu. Wypełniłam je pastą jajeczną i ozdobiłam kukurydzą oraz szczypiorkiem. Można oczywiście nadziać je dowolnym ulubionym farszem. Ładnie prezentują się na stole i szybko znikają:)


  SKŁADNIKI:
      -  1 duży zielony ogórek
      -  2 jajka
      -  1 łyżka majonezu
      -  1/2 puszki kukurydzy
      -  szczypiorek
      -  sól, pieprz














    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    1. Ogórek obieramy ze skórki. Kroimy na około 3-4 centymetrowe kawałki. W każdym wycinamy środek ostrym i wąskim nożem, tak aby nie naruszyć dna. 

    2. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w bardzo drobną kostkę. Łączymy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    3. Przygotowaną pastą nadziewamy ogórki za pomocą szprycy. Na górze układamy kukurydzę oraz pokrojony na małe kawałki szczypiorek.

    5 komentarzy: