Dzisiaj przedstawiam kolejny pomysł na przystawkę typu finger food. Ta należy do jednych z moich ulubionych, ze względu na to, że od momentu postawienia jej na stół błyskawicznie zostaje zjedzona przez gości,co jest najlepszym dowodem na to jaka jest smaczna. Jej urok tkwi w prostocie. Wystarczy plasterki szynki posmarować ulubionym serkiem i zawinąć razem z ogórkiem. Przyrządza się ją szybko i mamy pewność, że wszystkim posmakuje :)
SKŁADNIKI ( na 20 roladek):
- 1 opakowanie ziołowego serka
- 3 ogórki konserwowe
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ogórki pokroić na ćwiartki, a następnie każdą z nich jeszcze na pół. Każdy plasterek szynki posmarować dokładnie serkiem ziołowym.Kawałek ogórka ułożyć na brzegu szynki i zwinąć w rulon. Na złączeniu wbić wykałaczkę. Przechowywać w lodówce.
Fantastyczny pomysł i na pewno przepyszny...
OdpowiedzUsuńProste i pyszne!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie przekąski. Wyglądają niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJeszcze lepsze byłyby z kukurydzą konserwową i serkiem chrzanowym :)
OdpowiedzUsuńMnie smakuje taka szyneczka z serkiem i ziarnami słonecznika, a po wierzchu posypana kiełkami. Mniam!!!
OdpowiedzUsuńFajny pomysl, na pewno wyprobuje!
OdpowiedzUsuńna moich urodzinach zniknęły jako pierwsze! pod wódeczkę jak znalazł;) zrobiłam z serka z ziołami "delikate"-biedronka, do tego doprawiałam każdy plaster przed zwinięciem pieprzem i ziołami "fit-up" do twarożków. Z zawiniętym ogórkiem czy paskiem papryki równie smaczne;) Korzystniej wyglądają pod pierzynką ze świeżych kiełków!:) POLECAM! proste i tanie;)
OdpowiedzUsuńja robilam z szynka kani. danie zniknelo bardzo szybko. goscie dziwili sie ze tak proste danie moze byc tak pyszne
OdpowiedzUsuń