poniedziałek, 10 czerwca 2013

Sałatka pieczarkowa z jabłkiem i papryką

        Po ostatniej udanej sałatce pieczarkowej siostry Anastazji postanowiłam wypróbować kolejny jej przepis. Wydaje mi się, że jeszcze bardzie udany. Sałatka pieczarkowa z dodatkiem jabłka i papryki to rewelacyjne połączenie smaków. Jest lekka i orzeźwiająca. Idealna jako drugie śniadanie do pracy. Polecam!


SKŁADNIKI:
      -  1/2 kg pieczarek
      -  1 czerwona cebula
      -  4 jajka
      -  2 ogórki kiszone
      -  1 papryka czerwona
      -  2 średniej wielkości jabłka
      -  1/2 pęczka szczypiorku
      -  1 łyżka soku z cytryny
      -  3-4 łyżki majonezu
      -  1 łyżka ketchupu
      -  sól, pieprz









      SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
      Źródło: "Sałatki i surówki siostry Anastrazji" + moje zmiany 

      1.Pieczarki umyć i ugotować w posolonej wodzie.z dodatkiem soku z cytryny, a następnie pokroić      w plastry. Paprykę i ogórki pokroić w większą kostkę, cebulę w piórka, a obrane jabłka w plasterki. 

      2. Jajka ugotować i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski. Dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić  w lodówce przed podaniem.

      Brak komentarzy:

      Prześlij komentarz