SKŁADNIKI ( na 3 porcje):
- 3 duże czerwone papryki
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 5 średnich pieczarek
- 5 dużych plastrów kabaczka
- pomidor
- cebula
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, maggi
- oliwa z oliwek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Kaszę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w posolonej wodzie.
2. Pieczarki i kabaczek pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnie z oliwą. Przyprawić małą ilością soli i pieprzem. Smażyć do miękkości.
3. Cebulę i pomidor pokroić w kostkę. Wrzucić do gotowej kaszy, dodać warzywa z patelni i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić maggi do smaku.
4. Paprykę umyć i wydrążyć środki. Nadziewać papryki farszem za pomocą łyżeczki. Wyłożyć w piekarniku na papier do pieczenia. Piec przez ok. 35 minut ( do miękkości papryki w temperaturze 180 stopni.
lubię zapach faszerowanych warzyw :)
OdpowiedzUsuńbardzo smakowite jedzonko:) takie papryczki to chetnie bym sprobowala:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie papryki! Lubię, kiedy robią się miękkie i wydobywa się z nich cały paprykowy aromat...
OdpowiedzUsuń