SKŁADNIKI ( na 2 porcje):
- 1 ser camembert
- 2-3 łyżki suszonej bazylii
- bułka tarta
- jajko
- ulubiony dżem ( u mnie wiśniowy)
- oliwa z oliwek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Ser przekroić wzdłuż na pół, tak aby powstały 2 plastry.
2. Zrobić panierkę. Jajko roztrzepać, bułkę wsypać na talerz i wymieszać z bazylią. Ser maczać najpierw w jajku, a następnie w bułce.
3. Smażyć na oliwie do zarumienienia. Podawać z niedużą ilością dżemu.
Świetny pomysł na tę panierkę. Zwykle robię w bułce tartej bez przypraw. Teraz spróbuję z bazylią. Dzięki za pomysł.
OdpowiedzUsuńSmażony camembert to najlepsza rzecz pod słońcem - a z dodatkiem bazylii musi smakować cudownie!
OdpowiedzUsuńwiele panierek już spotkałam.
OdpowiedzUsuńale ta bazyliowa jest fenomenalna!
z bazylią pewnie od razu by mi posmakował :)
OdpowiedzUsuń