SKŁADNIKI ( na 2 porcje):
- pierś z kurczaka
- 4 plastry ananasa z puszki
- żurawina świeża lub suszona ( u mnie suszona)
- 4 plastry sera żółtego
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Filet przeciąć wzdłuż tak, żeby powstały dwie części. Przyprawić solą i pieprzem.
2. Mięso poukładać w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku ułożyć plaster sera żółtego i plaster ananasa ( w całości lub w kawałkach).
3. Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Wyłożyć na talerz i ozdobić żurawiną. Podawać z pieczonymi ziemniaki i surówką.
mięso z dodatkiem ananasa jest jedną z moich ulubionych pozycji obiadowych :)
OdpowiedzUsuńPycha:)
OdpowiedzUsuńBardzo dobrze muszą smakować.
OdpowiedzUsuńbardzo lubie polaczenie miesa i owocow, a taka Twoja propozycja brzmi smacznie:)
OdpowiedzUsuń