SKŁADNIKI:
- kolorowy makaron
- brokuł
- pół puszki kukurydzy
- pół opakowania sera feta
- 4 plasterki szynki drobiowej
- garść słonecznika
- gęsty jogurt naturalny
- 1-2 ząbki czosnku
- tymianek, bazylia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuły rozerwać na różyczki i gotować w wodzie przez ok. 5 minut, żeby nie były za miękkie.
2. Ser feta i szynkę pokroić w kostkę. Wrzucić do dużej miski. Dodać kukurydzę i ugotowane brokuły. Wrzucić słonecznik.
3. Przygotować sos: do jogurtu wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać tymianek i bazylię i dokładnie wymieszać ( można dodać także łyżkę majonezu). Sosem polać warzywa w misce i delikatnie wymieszać.
4. Makaron wyłożyć na talerz i nałożyć na niego przygotowaną sałatkę. Smacznego:)
smakowite jedzonko:) juz mam chetke:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię wszelkiego rodzaju wariacje na temat brokułów;)
OdpowiedzUsuńwszystkie warzywno-makaronowe zestawienia z przyjemnością próbuję :)
OdpowiedzUsuń