środa, 6 października 2010

Surówka z kapusty włoskiej

      Uwielbiam różnego rodzaju sałatki i surówki. Jednak najbardziej smakują mi te najprostsze, które wbrew pozorom są dobre i soczyste:) Surówka ta jest dobrym rozwiązaniem, gdy nie mamy w lodówce dużej ilości składników, żeby "wyczarować" bogaty dodatek z warzyw do dania głównego. Dzięki swojej prostocie pasuje, do każdej potrawy :)


SKŁADNIKI:
  • kapusta włoska
  • 1 marchewka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1. Kapustę szatkujemy na drobno. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach.

2. Dodajemy majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz