SKŁADNIKI:
- opakowanie tortellini z grzybami
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 6 plastrów szynki drobiowej
- 6 plastrów żółtego sera
- sól, pieprz
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- 1 płaska łyżka łagodnej musztardy
- kilka kropel soku z cytryny
1. Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
2. Szynkę i ser pokroić w kostkę. Wrzucić do dużej miski. Dodać odsączoną kukurydzę i fasolę oraz chłodne tortellini.
3. Składniki sosu wymieszać dokładnie ze sobą. Polać nim sałatkę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Co prawda już jest dośc późno, ale z przyjemnością bym jej zjadła :)
OdpowiedzUsuńKarolino! Jadłam kiedyś podobną sałatkę i bardzo mi smakowała. Jestem pewna, że Twoja jest równie pyszna! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńAaa, to właśnie TA sałatka którą kiedyś jadłam i na którą nie mogłam znaleźć przepisu już od chyba dwóch lat!
OdpowiedzUsuńO rany, ale się cieszę :D Biegnę jutro po tortellini! A masz może jakąś wiedzę, czy można wykorzystać np. tortellini z mięsem?
jak dawno nie robiłam sałatek z tortellini. grzybowego nie widziałam nigdy, z reguły kupuję mięsne lub ze szpinakiem
OdpowiedzUsuńO jak się cieszę, że smakuje! To mobilizacja, by znów pomyśleć o nowej sałatce.... Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńArven: myślę, że też się będą nadawać tak samo jak z szynką. Ja grzybowe kupiłam w biedronce. Są też tak z szynką i serem. Sałatka jest tak dobra, że pewnie z każdym rodzajem będzie smaczna :)
OdpowiedzUsuńskoro jest z czerwoną fasolą to ja się chętnie skuszę :)
OdpowiedzUsuńsmakowita salatka:) juz mam na nia chetke:)
OdpowiedzUsuń