SKŁADNIKI ( dla 2 osób):
Źródło: www.sfinjak.wroclaw.pl + moje zmiany
- puszka ciecierzycy
- 2 łyżki oleju,
- 1/2 cebuli
- 1 łyżeczka mielonego kuminu,
- 1 łyżeczka mielonej kolendry,
- 1/4 łyżeczki kurkumy,
- 1 łyżeczka garam masala,
- szczypta mielonego imbiru
- 2 czerwone chilli, drobno posiekane,
- 200g pomidorów z puszki wraz z sosem
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Pół szklanki rozgnieść widelcem na pastę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Smażyć na złoto. Dodać kolendrę, kumin, kurkumę, garam masala i smażyć 1 minutę. Wrzucić imbir, chilli, pomidory i sól do smaku. Dodać pastę i całą ciecierzycę. Gotować jeszcze 5 minut.
10 minut na takie smaki.. pysznie!
OdpowiedzUsuńale to danie musi być apetyczne!
OdpowiedzUsuńMusiało być smaczne - wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, na pewno aromatyczne i smaczne danie:)
OdpowiedzUsuńNa pikantnie to coś dla mnie
OdpowiedzUsuńObiad na niedzielę jak znalazł. Dziękuję! Wspaniały przepis!
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne. Ostatnio często sięgam po ciecierzyce :)
OdpowiedzUsuńNiby ten sam przepis, ale dziwne, ze nasze dania wygladaja tak roznie.
OdpowiedzUsuńCiesze sie, ze smakowalo.
zapowiada się rozgrzewająco :)
OdpowiedzUsuńhmm, mam bardzo dużo indyjskich przypraw, których używam zdecydowanie za rzadko! Mysi być pyszne!
OdpowiedzUsuń