SKŁADNIKI ( na 2 kotlety):
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 mały jogurt naturalny
- 70 g krakersów
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż na pół, tak żeby powstały dwa filety. Każdy przyprawić solą i pieprzem ( można użyć większej ilości, ponieważ krakersy po upieczeniu tracą słony smak). Jogurt przelać do miski, włożyć do niej filety i dokładnie natrzeć z dwóch stron. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
2. Krakersy pokruszyć na drobną panierkę. Filety wyciągnąć z jogurtu i obtaczać w nich. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Robiłam to pyszne danie:)
OdpowiedzUsuńmusze wyprobowac taka panierke:)
OdpowiedzUsuńKurczak w krakersach brzmi zachęcająco choć pierwszy raz o takim przepisie słyszę ;P Mało jeszcze wiem :)
OdpowiedzUsuńwygląda i brzmi cudnie :) też muszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuńopcja z jogurtem jest mega :)
OdpowiedzUsuń