SKŁADNIKI ( na 2 porcje):
- 2 filety z kurczaka ( lub duży jeden przecięty na pół)
- 6 plasterków sera camembert
- garść orzechów włoskich
- jajko
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Filety opłukać i dokładnie rozbić. Ser pokroić w cienkie plasterki. Orzechy włoskie posiekać i uprażyć na suchej patelni. Na rozbite mięso nałożyć po 3 plasterki sera i połowę orzechów. Zwinąć w roladkę ( można sobie pomóc wykałaczkami). Roladki maczać w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartce. Smażyć na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa, tak żeby w środku nie było surowe.
bardzo fajne skladniki nadzienia, wiec roladki zapowiadaja sie pysznie i tez tak wygladaja:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te roladki:)
OdpowiedzUsuńwyglądają naprawdę zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńale pysznie wyglądają! Zapisuję sobie :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre połączenie smaków :) mniam!
OdpowiedzUsuńmoimi ulubionymi też mogłyby zostać :) cudnie wyglądają
OdpowiedzUsuńbardzo zachęcająco wyglądają
OdpowiedzUsuńZastanawiam się czy z roladek wypłynie nadzienie gdyby były bez panierki. Czy wystarczyłoby mocno obwiązać, żeby ser został w środku?
OdpowiedzUsuńM.
Camembert się bardzo nie rozlewa, jednak wydaje mi się, że jeśli zrobi się je bez panierki to należy dać do środka troszkę mniej farszu, żeby były dokładnie zamknięte z każdej strony. Moje roladki były nadziane dużą ilością i w tym przypadku panierka była konieczna, żeby roladka się nie rozwaliła ;)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKarolina, dziękuję za wyjaśnienia. Pytałam bo mojemu tacie panierki raczej nie wolno, nawet jak lubi. Zobaczę co z tego wyjdzie w wykonaniu mojej mamy.
OdpowiedzUsuńM.