SKŁADNIKI:
- 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka ananasa
- 1/3 małej kapusty pekińskiej
- mały jogurt naturalny ( może być też majonez)
- 3 łyżki soku z ananasa ( z puszki)
- sól, pieprz
- oregano
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Tuńczyka odsączyć dokładnie z oleju. Ananas pokroić w kostkę. Kukurydzę również odsączyć. Kapustę drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać jogurtem ( lub majonezem) i sokiem z ananasa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem posypać oregano.
super sałatka - zrobiłaś mi smaka
OdpowiedzUsuńPodoba mi się :)) I miseczka też:)
OdpowiedzUsuńLubię połączenie ananasa, tuńczyka i kukurydzy. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
Strasznie dawno nie jadłam takiej sałatki! Pyszna i fajnie, że ją przypomniałaś:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
To klasyka, która zawsze się sprawdza. Połączenie smaków nie do podrobienia :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam i właśnie zamierzam zrobić podobną :)
OdpowiedzUsuń