Kolejny bardzo fajny pomysł na urozmaicenie roladek z kurczaka. Według mnie- to połączenie genialne. Szpinak wspaniale komponuje się z mozzarellą i soczystym mięsem z kurczaka. Roladki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo ładnie prezentują się na talerzu, dlatego dobrze sprawdzą się podczas niedzielnego obiadu z rodziną lub podczas wizyty gości :)
SKŁADNIKI (na 4 roladki):
- 2 filety z kurczaka
- 1 kulka sera mozzarella
- 100-150 g mrożonego szpinaku
- 50 g masła
- bułka tarta
- maggi
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Mięso z kurczaka przekroić wzdłuż na pół tak, żeby powstały cztery filety. Każdy delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć z masłem i doprawić maggi. Wymieszać. Nałożyć na środek filetów. Mozzarellę pokroić na plastry. Ułożyć po 2 plastry na każdym filecie.
2. Mięso zwinąć w roladki ( można spiąć wykałaczkami lub związać nitką). Obtoczyć w bułce tartej, a następnie smażyć na małym ogniu do zarumienienia roladek.
Dla mnie to też coś idealnego. Świetnie się prezentują :D
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają i na pewno równie dobrze smakują ;)
OdpowiedzUsuńSer i szpinak to duet nie do przebicia:))
OdpowiedzUsuńTwoje roladki są oszałamiające, sam przepis, ale przede wszystkim wykonanie, mistrzowskie!;-)
OdpowiedzUsuń