wtorek, 25 października 2011

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

     Kolejny bardzo fajny pomysł na urozmaicenie roladek z kurczaka. Według mnie- to połączenie genialne. Szpinak wspaniale komponuje się z mozzarellą i soczystym mięsem z kurczaka. Roladki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo ładnie prezentują się na talerzu, dlatego dobrze sprawdzą się podczas niedzielnego obiadu z rodziną lub podczas wizyty gości :)


SKŁADNIKI (na 4 roladki):
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 kulka sera mozzarella
  • 100-150 g mrożonego szpinaku
  • 50 g masła
  • bułka tarta
  • maggi
  • sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1. Mięso z kurczaka przekroić wzdłuż na pół tak, żeby powstały cztery filety. Każdy delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić, połączyć z masłem i doprawić maggi. Wymieszać. Nałożyć na środek filetów. Mozzarellę pokroić na plastry. Ułożyć po 2 plastry na każdym filecie. 

2. Mięso zwinąć w roladki ( można spiąć wykałaczkami lub związać nitką). Obtoczyć w bułce tartej, a następnie smażyć na małym ogniu do zarumienienia roladek.


4 komentarze:

  1. Dla mnie to też coś idealnego. Świetnie się prezentują :D

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie wyglądają i na pewno równie dobrze smakują ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ser i szpinak to duet nie do przebicia:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoje roladki są oszałamiające, sam przepis, ale przede wszystkim wykonanie, mistrzowskie!;-)

    OdpowiedzUsuń