Dzisiaj bardzo prosty przepis na błyskawiczną i bardzo smaczną salsę z zielonych i czerwonych pomidorów z dodatkiem sosu słodkiego chilli, czubrycy i świeżo mielonego pieprzu. Wspaniale orzeźwia i pasuje jako dodatek do obiadów z drobiu lub potraw z grilla. Wystarczy wymieszać kilka składników i gotowe :)
SKŁADNIKI:
- 6 małych zielonych pomidorów
- 2 łyżeczki sosu słodkiego chilli
- 1,5 łyżeczki czerwonej czubrycy
- świeżo zmielony pieprz
- szczypta soli
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Wymieszać w misce z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku pieprzem i solą. Schłodzić w lodówce.
osobiście średnio lubię pomidory, ale ta propozycja idealnie komponowała by się z jakimś mięskiem z grilla :)
OdpowiedzUsuń