sobota, 13 października 2012

Salsa z zielonych i czerwonych pomidorów

         Dzisiaj bardzo prosty przepis na błyskawiczną i bardzo smaczną salsę z zielonych i czerwonych pomidorów z dodatkiem sosu słodkiego chilli, czubrycy i świeżo mielonego pieprzu. Wspaniale orzeźwia i pasuje jako dodatek do obiadów z drobiu lub potraw z grilla. Wystarczy wymieszać kilka składników i gotowe :)


    SKŁADNIKI:
      -  6 dojrzałych czerwonych pomidorów lima
      -  6 małych zielonych pomidorów
      -  2 łyżeczki sosu słodkiego chilli
      -  1,5 łyżeczki czerwonej czubrycy
      -  świeżo zmielony pieprz
      -  szczypta soli













       

      SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

      Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Wymieszać w misce z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku pieprzem i solą. Schłodzić w lodówce.


      1 komentarz:

      1. osobiście średnio lubię pomidory, ale ta propozycja idealnie komponowała by się z jakimś mięskiem z grilla :)

        OdpowiedzUsuń