Dzisiaj bardzo podstawowy przepis na przyrządzenie pysznych krewetek. Jego prostota jest dużym walorem tego dania, ponieważ takie krewetki smakują najlepiej. Są delikatnie podsmażane na masełku z dodatkiem dużej ilości pietruszki. Dla nadania krewetkom charakteru można także dodać do niego czosnek lub podać z grzankami z czosnkiem. Moje podałam z nasi goreng, na który przepis podawałam wcześniej :)
SKŁADNIKI ( na 2 porcje):
- 1/4 dobrego masła (najlepiej osełki)
- garść natki pietruszki
- 2 ząbki czosnki (opcjonalnie)
- szczypta soli
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Krewetki rozmrozić. Na patelni roztopić masło. Dodajemy krewetki i smażymy 3 minuty. Dodać posiekaną natkę pietruszki i smażymy jeszcze 2 minuty. Opcjonalnie chwilę przed końcem smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Posolić do smaku.
wyglada smakowicie ,chetnie spróbuję ..
OdpowiedzUsuńmuszę pokazać ten przepis memu mężowi który obiecuję że mi zrobi krewetki od co najmniej roku tym razem może się doczekam :)
OdpowiedzUsuń