sobota, 3 listopada 2012

Naleśnikowe szaszłyki z wędzonym łososiem, koperkiem i serkiem

       Jeśli skończyły Wam się pomysły na imprezowe przystawki to koniecznie wypróbujcie szaszłyków z wędzonego łososia zawiniętego w naleśnik. Przystawka idealna, łatwa do przyrządzenia i ciekawie prezentująca się na talerzu. Połączenie śmietankowego serka, wędzonego łosia i koperku to strzał w dziesiątkę. Polecam!


   SKŁADNIKI ( na 8 szaszłyków):
      -  200 g płatów wędzonego łososia
      -  1 opakowanie dowolnego kremowego serka  śmietankowego
      -  8 naleśników średniej wielkości
      - koperek
      -  świeżo mielony pieprz
      -  8 patyczków do szaszłyków












       

      SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

      Zimne naleśniki posmarować dokładnie serkiem. Przyprawić pieprzem. Na środku każdego naleśnika ułożyć po 1 płacie wędzonego łososia oraz posiekany koperek. Zwinąć w rulon. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie każdy naleśnik pokroić w paski (ok. 2 cm) i nabić na patyczki od szaszłyków ( 1 naleśnik na jeden patyczek).


      6 komentarzy:

      1. Świetny pomysł! Prezentują się bardzo wytwornie. Pozdrawiam!

        OdpowiedzUsuń
      2. Ale pyszne naleśniczki, lubię takie proste przepisy, a łososia uwielbiam(szczególnie tego z lidla:)

        OdpowiedzUsuń
      3. Rewelacyjny pomysł na imprezy :)

        OdpowiedzUsuń
      4. fantastyczny pomysl na przekaske imprezową!!

        OdpowiedzUsuń
      5. fantastyczny pomysl na imprezowa przekąskę:)

        OdpowiedzUsuń