Babeczki na słono zawsze znikają w błyskawicznym tempie. Uroczo prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Przyrządzam je z niezawodnego przepisu na ciasto do tarty, natomiast środek wypełniłam serkiem twarogowym, pomidorem, ogórkiem i konserwową papryką. Oczywiście można użyć do nich ulubionego i sprawdzonego nadzienia, bo pasują praktycznie od wszystkiego. Polecam!
SKŁADNIKI ( na 24 babeczki):
Kruche ciasto:
- 125 g margaryny
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 papryka konserwowa
- 12 pomidorków koktajlowych
- koperek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Do dużej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki na ciasto i
dokładnie wyrabiamy do uzyskania gładkiej kuli. Zawijamy w folię
aluminiową i odkładamy do lodówki na min. 20 minut. Schłodzonym ciastem wyklejamy foremki na babeczki.Każdą nakłuć widelcem. Piec przez ok. 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do uzyskania złotego koloru).
2. Serek włożyć do szprycy i wycisnąć go do każdej babeczki. Na górę nałożyć po pół pomidorka, kawałek papryki i ogórka zielonego. Przyozdobić koperkiem.
genialna przekąska:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie przekąski na jeden ząb:)
OdpowiedzUsuńfantastyczny pomysł !
OdpowiedzUsuńcudowne!!! jak ja lubie taki inne przegryzki ..
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska :)
OdpowiedzUsuń