W okresie jesiennym, kiedy większość z nas jest już po grzybobraniu warto przygotować grzyby na gęsto, które o tej porze roku smakują najlepiej:) Jeżeli uwielbiacie grzyby to przyrządzenie ich w takiej postaci będzie dla was strzałem w dziesiątkę. Podczas ich przygotowania kuchnia zamienia się w leśny zakątek, w którym wspaniale rozprzestrzenia się ich zapach. A o smaku już nie wspomnę! Wspaniale smakują z puree ziemniaczanym lub plackami ziemniaczanymi. Pycha!
SKŁADNIKI:
- 500 g oczyszczonych grzybów leśnych (np. podgrzybki, maślaki)
- 1 duża cebula
- 2 łyżki śmietany 12%
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, maggi
1.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone i pokrojone na kawałki grzyby. Smażyć na małym ogniu przez 1 godzinę od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dodać troszkę wody i smażyć dalej.
2. Pod koniec dodać śmietanę. Doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzem oraz maggi. Dokładnie wymieszać.
ja calośc grzybów tegorocznych ususzyłam ale na gesto baaardzo bardzooo lubie mniam :)
OdpowiedzUsuńJTG Gaming & Gambling Services Company Profile | JShub
OdpowiedzUsuńJTG 목포 출장마사지 Gaming & 태백 출장안마 Gambling Services 성남 출장마사지 provides a wide range of 목포 출장샵 online gambling services including slots and blackjack, poker, video 부천 출장마사지 poker, bingo, bingo,