SKŁADNIKI:
Z farszem pieczarkowo-serowy:
- 250 g pieczarek
- 200 g twardego żółtego sera
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, maggi
Z farszem szynkowo-ogórkowym:
- 10 ugotowanych jajek
- 200 g polędwicy z indyka lub kurczaka
- 3 ogórki konserwowe
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka z farszem pieczarkowo-serowym:
Z jajek usunąć żółtka. Pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce. Pieczarki przysmażyć na maśle. Doprawić maggi. W misce rozdrobnić widelcem żółtka, dodać pieczarki, ser oraz majonez. Przyprawić niewielką ilością soli i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Jajka wypełnić farszem za pomocą łyżeczki.
- 200 g polędwicy z indyka lub kurczaka
- 3 ogórki konserwowe
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka z farszem pieczarkowo-serowym:
Z jajek usunąć żółtka. Pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce. Pieczarki przysmażyć na maśle. Doprawić maggi. W misce rozdrobnić widelcem żółtka, dodać pieczarki, ser oraz majonez. Przyprawić niewielką ilością soli i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Jajka wypełnić farszem za pomocą łyżeczki.
Jajka z farszem szynkowo-ogórkowym:
Z jajek usunąć żółtka. Rozdrobnić je w misce za pomocą widelca. Szynkę oraz ogórek pokroić w drobną kostkę i wrzucić do żółtek. Dodać majonez, szczyptę soli oraz pieprz. Dokładnie wymieszać. Jajka wypełnić farszem za pomocą łyżeczki.
a wiesz ja uwielbiam jajka faszerowane a tak rzadko je robie ...twoje mnie kuszą pomyslowe i fajnie wyglądaja ;) pozdr.
OdpowiedzUsuńMuszę częściej je robić, smakują wybitnie
OdpowiedzUsuń