niedziela, 10 października 2010

Fusilli z kurczakiem curry w sosie pieczarkowym

      Po przyrządzeniu sosu pieczarkowego musiałam go spożytkować. A ponieważ dawno nie jadłam makaronu to wykorzystałam sos właśnie do niego:) Sos jest banalnie prosty do przyrządzenia, a jakże cudowny! Uwielbiam go, z każdym dodatkiem, a nawet i bez. A mój W. wręcz za nim szaleje :) Polecam na szybki i bardzo smaczny obiadek.



SKŁADNIKI:
  • makaron fusilli
  • duża pierś z kurczaka
  • łyżka curry
  • żółty ser ( może  być parmezan)
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Na sos: przepis znajduje się tutaj

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1. Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie.

2. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię z oliwą i smażyć do zarumienienia. 2 minuty przed końcem smażenia doprawić curry.

3. Makaron wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem, posypać kawałkami kurczaka i startym serem.

Danie bierze udział w akcji kulinarnej: 


2 komentarze: