SKŁADNIKI:
- 1,5 kg czerwonej papryki
- 3 duże cebule
- 2 duże kiełbasy ( ok. 70 dag) np. podwawelska
- mały koncentrat pomidorowy
- mąka
- sól, pieprz, maggi
- margaryna
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić na paski. Wrzucić do garnka i zalać wodą ( minimalnie ponad poziom papryk). Gotować do miękkości.
2. Cebulę obrać i pokroić w paski. Zeszklić na margarynie.
3. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
4. Do garnka z papryką dodać cały koncentrat pomidorowy, cebulę i kiełbasę. Wszystko razem podgotować. Dodać sól, pieprz i maggi do smaku. Na końcu podbić mąką, tak żeby zupa była gęsta. Podawać z pieczywem.
leczo chyba lubi każdy;) rozgrzewające i lekkie
OdpowiedzUsuńo jak smacznie! Ja też dopiero od niedawna mam bloga kulinarnego i to też mój pierwszy jak masz ochotę to zajrzyj: http://littlecookery.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńudanego i smacznego blogowania życzę