SKŁADNIKI:
- biały ryż ( dodałam łyżeczkę kurkumy, żeby nabrał koloru)
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki fasoli
- oliwa z oliwek
- pomidory z puszki
- pół papryki
- mała cebula
- szczypta chilli
- sól, pieprz, tymianek, bazylia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i poddusić w garnku z oliwą na małym ogniu.
2. Gdy papryka będzie miękka wrzucić do niej pomidory z puszki ( razem z sokiem). Przyprawić do smaku chilli, solą ( w małej ilości, żeby nie przesolić), pieprzem, tymiankiem i bazylią. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować.
3. Do sosu wrzucić kukurydzę i fasolę. Wymieszać. Podawać z gotowym ryżem.
lubię dania na ostro :)
OdpowiedzUsuńzapowiada sie smaczne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńO, kocham wszelkie meksykańskie sosy! I jak dla mnie to na takim sosiku z ryżem mogłabym cały tydzień, szczególnie teraz taką chłodną jesienią :)
OdpowiedzUsuńUwilebiam meksykanskie jedzenie !:)
OdpowiedzUsuńAptycznie wyglada..mam ochote na talerzyk:)
Ja też mam Kolekcję Dobrej Kuchni, niestety tylko 2 segregaotry, ale wszystkie dania, które wypróbowałam sa pyszne:)
OdpowiedzUsuńBardzo podoba mi się coś tak szybkiego i pewnie smacznego.
OdpowiedzUsuńJest fasola, są pomidory i jest na ostro - kupuję to! :)
OdpowiedzUsuńPoniedziałkowe cannelloni też niczego sobie.
na pewno będzie smaczne
OdpowiedzUsuń