SKŁADNIKI ( na 4 porcje):
Mięso:
podwójna pierś z kurczakasól, pieprz
oliwa
Sos: przepis znajduje się tutaj
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż na pół, tak aby powstały 4 duże filety. Każdy filet kroimy na niedużej wielkości medaliony i rozbijamy tłuczkiem ( żeby nie były za grube). Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy mięso do lekkiego zarumienienia.
2. Sos przygotujemy według powyższego przepisu i zalewamy nim mięso na patelni. Całość dusimy pod przykryciem przez ok. 8 minut.
mmm... pyszne jedzonko i chetnie sie pisze na takie smaki:)
OdpowiedzUsuńz takim sosikiem musi być pysznie. fajny zarówno do białego mięska jak i do rybki;)
OdpowiedzUsuńsos koperkowy kocham za jego delikatność i kremowość :)
OdpowiedzUsuńchetnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuń