SKŁADNIKI:
- makaron spaghetti
- szpinak mrożony ( 450 g)
- 2 pomidory
- 200 g mozzarelli
- 2 łyżeczki masła
- 3 łyżki śmietany
- 1-2 ząbki czosnku ( opcjonalnie)
- sól, pieprz
1. Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Szpinak rozmrozić, włożyć do garnka i zagotować ciągle mieszając. Dodać masło, śmietanę, sól, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pomidory pokrojone w kostkę, obrane ze skórki. Wszystko wymieszać, lekko gotując.
3. Makaron nałożyć na talerz, dodać gotowy szpinak i pokrojoną w kawałki mozzarellę.
cudowne danie nam sprezentowałaś, na pewno by smakowało moim domownikom;)
OdpowiedzUsuńM. byłby zachwycony, gdybym mu tam jeszcze czosnkiem do tego szpinaku sypnęła ;P super pomysł
OdpowiedzUsuńuwielbiam makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, ale z dodatkiem mozzarelli nigdy nie jadłam, muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńsmakowite jedzonko:) wszystkie smaki, ktore bardzo lubie:)
OdpowiedzUsuń