SKŁADNIKI:
- 200 g wiórków kokosowych ( 100 g do masy, 100 g do obtoczenia)
- 200 g masła
- 250 g mleka w proszku
- 2 duże wafle
- 200 g drobnego cukru
- 125 ml wody
- paczka migdałów
W gorącej wodzie rozpuścić cukier. Gdy ostygnie wlać go do dużej miski. Dodać 100 g wiórków kokosowych, masło, mleko w proszku oraz pokruszony ( ręcznie) na drobno wafel. Składniki wymieszać ze sobą łyżką. Tak przyrządzoną masę wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do każdego włożyć migdał. Kulki obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.
Mniam :) Planuję na sylwestra :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą:) Te kulki są pyyyyszne.
OdpowiedzUsuńNieodłączny zimowy element - jak śnieżne kuleczki ;)
OdpowiedzUsuń