SKŁADNIKI:
- 200 g wiórków kokosowych ( 100 g do masy, 100 g do obtoczenia)
 - 200 g masła
 - 250 g mleka w proszku
 - 2 duże wafle
 - 200 g drobnego cukru
 - 125 ml wody
 - paczka migdałów
 
W gorącej wodzie rozpuścić cukier. Gdy ostygnie wlać go do dużej miski. Dodać 100 g wiórków kokosowych, masło, mleko w proszku oraz pokruszony ( ręcznie) na drobno wafel. Składniki wymieszać ze sobą łyżką. Tak przyrządzoną masę wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do każdego włożyć migdał. Kulki obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.




Mniam :) Planuję na sylwestra :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą:) Te kulki są pyyyyszne.
OdpowiedzUsuńNieodłączny zimowy element - jak śnieżne kuleczki ;)
OdpowiedzUsuń