SKŁADNIKI:
- 1 brokuł (500 g)
- pół opakowania sera feta
- 50 g płatków migdałowych
- gęsty jogurt
- 1-2 ząbki czosnku
1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować. Uważać żeby się nie rozgotował.
2. Fetę pokroić w kostkę, a migdały uprażyć na patelni teflonowej. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu. Dokładnie wymieszać.
3. Brokuły z fetą włożyć do miski. Polać sosem i posypać migdałami.
Oj, zjadłabym takiej sałatki :)
OdpowiedzUsuńMiłego weekendu :)
Bardzo lubię tę sałatkę. Dodaję jszcze czerwoną fasolę z puszki. Jest pyszna!
OdpowiedzUsuńaż jeść się zachciało od samego patrzenia pozdrawiam
OdpowiedzUsuńbardzo lubię tę sałatkę. i chyba nie znam osoby, której by nie smakowała;)
OdpowiedzUsuńja. ja jeszcze takiej sałatki nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńwspaniała :-)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem takiego połączenia :) a wygląda przepięknie!
OdpowiedzUsuńWspaniała sałatka! :)
OdpowiedzUsuńBrokuł z serem feta już miałam okazję jeść jako sałatkę...ale te prażone migdały z nimi mnie kuszą. Fajne! Musze spróbować. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńjadłam...nawet całkiem,całkiem...
OdpowiedzUsuńPolecam dorzucic usmażoną pierś z kurczaka - rewelacja !!
OdpowiedzUsuń