sobota, 8 stycznia 2011

Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

      Pyszna i syta sałatka brokułowa z dodatkiem sera feta i prażonymi migdałami. Jadłam ją już wiele razy, ale zawsze zapomniałam sfotografować :) Wbrew pozorom jest to idealne połączenie składników. Kto nie jadł, musi spróbować :) Lecz czy w ogóle ktoś taki istnieje? :)


SKŁADNIKI:
  • 1 brokuł (500 g)
  • pół opakowania sera feta
  • 50 g płatków migdałowych
  • gęsty jogurt
  • 1-2 ząbki czosnku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować. Uważać żeby się nie rozgotował.
2. Fetę pokroić w kostkę, a migdały uprażyć na patelni teflonowej. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu. Dokładnie wymieszać.
3. Brokuły z fetą włożyć do miski. Polać sosem i posypać migdałami.

11 komentarzy:

  1. Oj, zjadłabym takiej sałatki :)
    Miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tę sałatkę. Dodaję jszcze czerwoną fasolę z puszki. Jest pyszna!

    OdpowiedzUsuń
  3. aż jeść się zachciało od samego patrzenia pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo lubię tę sałatkę. i chyba nie znam osoby, której by nie smakowała;)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja. ja jeszcze takiej sałatki nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. ciekawa jestem takiego połączenia :) a wygląda przepięknie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Brokuł z serem feta już miałam okazję jeść jako sałatkę...ale te prażone migdały z nimi mnie kuszą. Fajne! Musze spróbować. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jadłam...nawet całkiem,całkiem...

    OdpowiedzUsuń
  9. Polecam dorzucic usmażoną pierś z kurczaka - rewelacja !!

    OdpowiedzUsuń