SKŁADNIKI ( na dużą miskę):
- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 2 średnie czerwone cebule
- mała kapusta pekińska
- puszka kukurydzy konserwowej
- 5-6 ogórków konserwowych
Na różowy sos:
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu
- 4 łyżki żurawiny w słoiczku
- 2 łyżki ketchupu
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
1. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na patelni. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, a kapustę pekińską posiekać. Składniki sosu dokładnie wymieszać ze sobą.
2. Składniki sałatki poukładać w misce warstwami: kapusta, kurczak, sos, ogórki, cebula, sos, kukurydza, kapusta.
Cudny ten sos - muszę go wypróbować, bo gyrosa wręcz fanatycznie wielbię ;-)
OdpowiedzUsuńto wygląda tak smakowicie, że jutro chyba sobie przyrządzę :D
OdpowiedzUsuńNo pyyycha! :)))
OdpowiedzUsuńto jest pyszne! a ten sos musi byc fajny:)
OdpowiedzUsuńten sos ma piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatkę gyros, ale sosu żurawinowego nigdy nie robiłam, nie próbowałam ale wygląda i brzmi przepysznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika z
www.bentopopolsku.blogspot.com
i
www.efektnimbu.blogspot.com
musi mieć ciekawy smak , ładna fotka
OdpowiedzUsuńŻurawina + gyros :D Cóż może być pyszniejszego :) Polecam też mój przepis - Sałatka warstwowa
OdpowiedzUsuń