Idealna propozycja na letnie i upalne dni. Orzeźwiająca i soczysta. Połączenie arbuza, fety i czerwonej cebuli jest doskonałe, choć może wydawać się dziwne. Jest to moja ulubiona letnia sałatka. Sprawdza się jako pyszna kolacja lub dodatek do grillowanego mięsa. Polecam!
- pół dużego arbuza
- opakowanie sera feta
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 łyżka soku z cytryny
- świeżo mielony pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Arbuz i fetę kroimy w średniej wielkości kostkę, a cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do miski, polewamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce.
szkoda, ze arbuz mi sie skonczyl wczoraj :-(
OdpowiedzUsuńJuż dawno mnie na nią nachodziło i znów się zachciało
OdpowiedzUsuńProsta i pyszna - lubię takie:)
OdpowiedzUsuń