wtorek, 31 lipca 2012

Sałatka z arbuzem, fetą i czerwoną cebulą

      Idealna propozycja na letnie i upalne dni. Orzeźwiająca i soczysta. Połączenie arbuza, fety i czerwonej cebuli jest doskonałe, choć może wydawać się dziwne. Jest to moja ulubiona letnia sałatka. Sprawdza się jako pyszna kolacja lub dodatek do grillowanego mięsa. Polecam!


     SKŁADNIKI (na dużą miskę):

  -  pół dużego arbuza
  -  opakowanie sera feta
  -  1 średnia czerwona cebula
  -  1 łyżka soku z cytryny
  -  świeżo mielony pieprz


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Arbuz i fetę kroimy w średniej wielkości kostkę, a cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do miski, polewamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. 


3 komentarze: