Wczoraj miałam okazję uczestniczyć pierwszy raz w spotkaniu integracyjnym blogerów kulinarnych organizowanym na Śląsku. Odbyło się ono w katowickim bar&bistro Cyferblat. Organizatorem spotkania było Doceń Polskie.
Spotkanie rozpoczęło się około godziny 11 degustacją propozycji śniadaniowych, które podane zostały w formie szwedzkiego stołu. Można było na nim znaleźć m.in musli, jajka z kawiorem, sery, oliwki, dipy czy ziemniaki z jajecznicą.
Po śniadaniu i krótkim zapoznaniu się z blogerkami, przyszedł czas na warsztaty na temat alternatywnych sposobów parzenia kawy prowadzone przez założyciela Krakowskiej Kooperatywy Kawowej. Kawa została przyrządzona w kilku ciekawych urządzeniach: French Press, Aero Press, Syphone, Chemex i Drip.
Ponieważ nie jestem wielkim zwolennikiem picia kawy (chyba, że z dużą ilością mleka i cukru), zainteresowały mnie te warsztaty. Jednak szczerze mówiąc, po degustacji każdej kolejnej umacniałam się w przekonaniu, że kawa nie jest dla mnie. Pomimo tego dobrze było się dowiedzieć, które kawy powinniśmy pić, a które nie oraz przyjrzeć się samemu procesowi jej przygotowywania.
Pod koniec kilkugodzinnego spotkania, każda z uczestniczek otrzymała upominki od organizatorów. Cieszę się, że w końcu takie spotkanie zostało zorganizowane na Śląsku i miałyśmy okazję poznać się na żywo. Mam oczywiście nadzieję, że to nie ostatni raz :)
Zazdroszczę...
OdpowiedzUsuńkiedy ktoś zorganizuje coś podobnego dla blogerów z dolnego śląska?
bardzo fajnie, że są takie akcje! :)
OdpowiedzUsuńBuuuuu :( A ja o niczym nie wiedziałam, a chętnie wzięłabym udział.
OdpowiedzUsuńzazdroszczę ..
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!:)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna integracja :)
OdpowiedzUsuń