Kochani!
Jesień za oknami już nadeszła. Drzewa robią się kolorowe, a liście zaczynają spadać z drzew. W chłodne dni, kiedy potrzebujemy więcej energii do życia makaronowe dania sprawdzają się znakomicie. Październik to miesiąc pod znakiem makaronu!
Dzięki uprzejmości firmy Lubella mam możliwość zaproszenia Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania są 2 wspaniałe zestawy produktów tej firmy. Każdy zestaw zawiera, aż 18 produktów! Są nimi:
1. Makaron Pełne Ziarno Spaghetti
2. Makaron Lasagne
3. Makaron Pappardelle
4. Makaron Gniazda wstążki
5. Makaron Wstążki
6. Makaron Kokardki małe
7. Makaron Pełne Ziarno Pióra
8. Makaron Rurki
9. Makaron Świderki
10. Makaron Pełne Ziarno Uszka
11. Makaron Lubella Domowa Jajeczna Ryż
12. Szybko z patelni: Pikantne Rurki
13. Szybko z patelni: Rurki z tuńczykiem
14. Szybko z patelni: Świderki w szpinaku
15. Szybko z patelni: Świderki z pieczarkami
16. Szybko z patelni: Świderki pełnoziarniste z cukinią
17. Paluszki zakręcone z solą morską
18. Paluszki z sezamem
A co należy zrobić, żeby wygrać? To proste!
Przygotuj swoje ulubione danie z makaronem wykorzystując składniki w jesiennych kolorach i napisz co jesiennego zainspirowało Cię do jego stworzenia :)
Zrób zdjęcie potrawy, a następnie wybierz jeden ze sposób jego przesłania:
--> wyślij wraz z przepisem na
adres: aromatyczneinspiracje@gmail.com
--> umieść w poniższych komentarzach link do przepisu
Nie zapomnij o jesiennej inspiracji!
Termin nadsyłania zdjęć wraz z przepisem: 10.10.2013- 24.10.2013.
Termin ogłoszenia wyników: 25.10.2013 (Światowy Dzień Makaronu!)
Zapraszam do udziału :)
Chyba się skuszę pomimo tego iż jestem z Lublina, bo uwielbiam wszystko co z klusiami
OdpowiedzUsuńPenne z wołowiną w czerwonym winie i pomidorach jest daniem zdecydowanie na jesień. Wykorzystuje ostatnie w sezonie pomidory gruntowe i jeszcze zieloną natkę pietruszki z ogródka. Gęsty sos na winie rozgrzewa. A do tego ma kolor, na jaki wybarwiają się jesienią liście klonów, aronii czy borówki amerykańskiej.
OdpowiedzUsuńA oto i przepis:
http://zagraj-w-zielone.blogspot.com/2013/10/penne-z-woowina-w-czerwonym-winie-i.html
Polecam spontaniczne danie z jesienną inspiracją i życzę smacznego
OdpowiedzUsuńhttp://wilczyca-mojemniam.blogspot.com/2013/10/makaronowy-spontan.html
Hmmm, nie mam jeszcze stworzonego swojego bloga ;( ale przepis wysłany :)
OdpowiedzUsuńżyczę powodzenia wszystkim :)
Pozdrawiam Kasia .P.
Lasagne....danie dla mnie idealne na jesień- wyglądem i sycące w wietrzne dni.. Kiedy widzę to danie, na którym ser jest zarumieniony w różnych jesiennych barwach, a makaron wygięty jak suche liście to od razu mi się przyjemniej robi, bo wiem jaka czeka mnie zaraz burza - idealnie skomponowanych smaków...
OdpowiedzUsuńPrzepis:
http://hollywoododkuchni.blogspot.com/2013/07/lasagne-garfielda.html
Pozdrawiam,
Katarzyna S.
u mnie jest również smacznie i jesiennie:)
OdpowiedzUsuńhttp://smaacznykasek.blogspot.com/2013/10/makaron-z-dynia-i-pieczarkami.html
http://qchennewariacje.blogspot.com/2013/10/polska-zupa-z-lesnych-grzybow-z-azankami.html
OdpowiedzUsuńhttp://qchennewariacje.blogspot.com/2013/10/szwabskie-spatzle-z-gulaszem-bawarskim.html
OdpowiedzUsuńhttp://qchennewariacje.blogspot.com/2013/09/francuskie-kluseczki-ze-szpinakiem.html
OdpowiedzUsuńhttp://qchennewariacje.blogspot.com/2013/09/szwajcarska-zapiekanka-serowa.html
OdpowiedzUsuńPasta z mulami zainspirowana jesiennym klimatem nad oceanem: http://whatscookingannamaria.blogspot.com/2013/10/spaghetti-z-mulami-w-biaym-winie.html
OdpowiedzUsuńSposób na niepogodę, gdy za oknem mgła i plucha. Najsmaczniejsza jesienią - cukinia, wpisuję sie tu idealnie : http://whatscookingannamaria.blogspot.com/2013_09_01_archive.html
OdpowiedzUsuńjesień to nieodmiennie dla mnie czas na grzyby, dlatego staram sie aby w naszym menu już od momentu pojawienia sie pierwszych grzybów ich nie zabrakło. a ze lubie aromat wina w daniach to łącze go nawet z leśnymi grzybami.
OdpowiedzUsuńprzepis http://www.mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/08/bitki-w-smietanowo-winnym-sosie-z.html
Jesienią zawsze w mojej kuchni gości dynia, dlatego tym razem przygotowałam ją w dość nietypowy sposób, a mianowicie użyłam ją jako bazę do sosu, który podałam z makaronem. Kolorystyka tego dania przypomina mi jesień, kiedy to liście zmieniają barwę na pomarańczowo-żółtą, gdzie niegdzie z pozostałościamy zieleni, którą u mnie odzwierciedlają uprażone pestki dyni, wyglądające jak spadające liście. http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2013/10/makaron-z-sosem-dyniowym.html
OdpowiedzUsuń