czwartek, 25 listopada 2010

Spaghetti ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą

      Spaghetti ze szpinakiem, pomidorami i mozzarellą to bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Zdaje sprawdzian znakomicie, gdy nie mamy dużej ilości czasu na przygotowanie posiłku. Idealny posiłek dla wielbicieli szpinaku :) Smak potrawy można regulować dodając do szpinaku czosnek. Osoby nie lubiące czosnku mogą go nie dodawać bo danie bez niego też jest pyszne :)


SKŁADNIKI:
  • makaron spaghetti
  • szpinak mrożony ( 450 g)
  • 2 pomidory
  • 200 g mozzarelli
  • 2 łyżeczki masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 1-2 ząbki czosnku ( opcjonalnie)
  • sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Szpinak rozmrozić, włożyć do garnka i zagotować ciągle mieszając. Dodać masło, śmietanę, sól, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pomidory pokrojone w kostkę, obrane ze skórki. Wszystko wymieszać, lekko gotując.

3. Makaron nałożyć na talerz, dodać gotowy szpinak i pokrojoną w kawałki mozzarellę.

4 komentarze:

  1. cudowne danie nam sprezentowałaś, na pewno by smakowało moim domownikom;)

    OdpowiedzUsuń
  2. M. byłby zachwycony, gdybym mu tam jeszcze czosnkiem do tego szpinaku sypnęła ;P super pomysł

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, ale z dodatkiem mozzarelli nigdy nie jadłam, muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  4. smakowite jedzonko:) wszystkie smaki, ktore bardzo lubie:)

    OdpowiedzUsuń